Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg savanyúkáposzta,
- 30 dkg gomba,
- 40 dkg füstölt kolbász,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4-5 cikk fokhagyma
- , őrölt bors,
- őrölt kömény,
- babérlevél,
- majoranna
- kevés vegeta
- kevés olaj,
- a tálaláshoz tejföl.
Előkészületi idő: 30 perc
Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:
- Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és rádobjuk a kolbászt, kevés ideig együtt pirítjuk.
- Hozzákeverjük az összevágott káposztát, felöntjük vízzel és beízesítjük a fűszerekkel. Amikor már majdnem puha a káposzta, akkor hozzátesszük az apróra szeletelt gombát is és a majorannát. -Készre főzzük, ha kell még utána ízesítjük.
- http://www.receptlap.hu/recept/savanyukaposzta_leves__kolbasszal_es_gombaval_6034