2012. október 27., szombat

Bögrés-olajos sütemény vagy kuglóf

 Hozzávalok :
  • 2 bögre rétesliszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 bögre tej
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál darált dió vagy kókuszreszelék

Elkészítés:

A hozzávalókat simára keverjük, majd kikent tepsibe vagy kuglóf formába tesszük. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. (Természetesen a közepes nagyságú tepsiben rövidebb idő alatt sül meg /kb. 15-20 perc/, kuglófformában 45-50 perc.) Aki szereti, szórhat bele vegyes gyümölcsöt. / Én almát reszeltem :) /Ha megsült, porcukorral meghintjük. Hidegen szeleteljük.

Megjegyzés:

Nagyon finom és hamar megvan. Jó étvágyat kívánok hozzá!


http://www.mindmegette.hu/bogres-olajos-sutemeny-vagy-kuglof.recept

2012. október 23., kedd

SAJÁT KITALÁLT RECEPTEM  FÜSTÖLT SZALONNÁS- HÁZI KOLBÁSZOS PETREZSELYMES CSIRKEMELL 


HOZZÁVALOK :
100 gr. SERTÉS ZSIR
900 gr. CSIKEMELL
122 gr. KOLBÁSZ / HÁZI A LEGJOBB /
80 gr. SZALONNA /HÁZI FÜSTÖLT /
2 db. VÖRÖSHAGYMA /KÖZEPES FEJ /
1 NAGY CIKK FOKHAGYMA / VAGY 3 KÖZEPES /
1 TEÁS KANÁL KECSAP,
SO, ŐRÖLT BORS.



Elkészités :
A csirkemellet jol megmossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd csikokra  vágjuk.
-         Egy lábasban felolvasztjuk a sertés zsirt , és a kockára vágott szalonnát  . Amikor a szalonna megpirult kiszedjük egy kis tányérra ,majd bele tesszük a karikára vágott kolbászt  egy kicsit süssük / félig / majd az  aprora vágott  vöröshagymát , és a fokhagymát. Üvegesre fonnyasztjuk .
-         Ha  ezzel  megvagyunk , akkor belerakjuk a csikokra fölvágott csirkemellet, és saját levében megsüssük . – Közben befüszerezzük  , so,őrölt bors, és a teás kanál kecsap.
-         Majd készre sütjük  J - Savanyusággal  kináljuk . Köritésnek rizs vagy sült krumpli ,/krumpli püré stb. /
Jo étvágyat kivánok hozzá :)